luni, 1 decembrie 2008

Dieta hiperproteica -etapa a 2 -a

Etapa a doua a dietei hiperproteice este o etapa de stabilizare .In aceasta etapa voi introduce noi alimente in meniu si ma voi familiariza cu notiunea de prag glicemic ,esentiala pt acesta abordare nutritionala .








ALIMENTE PERMISE FARA RESTRICTII IN ACESTA ETAPA :





- Toate tipurile de carne -de preferat fara grasime

- toate organele

- toate tipurile de peste

- toate tipurile de crustacee

- oua

- branzeturi





DE EVITAT :





- Carnea prea grasa, pielea de pe carnea de pasare

- mezeluri cat mai putin posibil

- pt asezonare folositi ulei de soia, rapita, nuca

-pentru sosuri puteti folosi smantana in loc de unt.



Zaharurile sunt cele care prin aderea rapida ne ofera energie; energia dc nu este consumata in totalitale vor aparea depunerile sun forma de grasimi .Ideea este ca pt a slabi trebuie ca aportul de zahar din alimente sa nu fie suficient pt a determina organismul sa consume din rezerve .
Tinand cont de pragul glicemic vom putea stabili cantitatea de zahar ( exprimata in gr) ce nu trebuie depasita zilnic.






Pragul glicemic = Greutatea ideala x 0,5 sau 0,6.







Greutatea ideala este greutatea la care dorim sa ajungem



Folositi 0,5 daca aveti un numar mediu de kg in plus sua 0,6 daca aveti un numar mare de kg in plus


Raportul de zahar trebuie sa fie distribuit in mod pe cat posibil egal intre cele 3 mese .




In continuare va voi prezenta continutul de zahar dintr-o serie de alimente pe care ele vom grupa dupa cum urmeaza :





ALIMENTE NERECOMANDATE
-bogate in glucide



  • Paine Prajita -1 felie - 7 g zahar
  • Biscuiti - 100 g - 65-68 g zahar
    - 1 piscot - 5 g zahar
    - 1 biscut cu crema -13 g zagar
  • bomboane - 100g - 95 g zahar
  • ciocolata cu lapte -1 tableta de 100g -57 g zahar
  • dulceata -1 lingurita de 20 g - 18 g zahar
  • cereale 100 g -85 g zahar
  • curmale -1 curmala uscata de 8 g -6 g zahar
  • inghetata de cafea -2 cupe =125 ml -40 g zahar
  • inghetata de ciocolata -2 cupe =125 ml -32 g zahar
  • inghetata de vanilie -2 cupe = 125 ml -28 g zahar
  • fasole alba (fiarta ) -200 g -33 g 33 g zahar
  • fasole rosie (fiarta ) -200 g - 40 g zahar
  • linte -200 g -120 g zahar
  • porumb -1 stiulete de 200 g -47 g zahar
  • miere -1 lingura de 30 g -23 g zahar
  • nutella , finetti -1 lingurita de 15 g - 9 g zahar
  • paine - 100 g -50 g zahar
  • paste fierte -1 portie de 200 g -40 g zahar
  • fistic -100 g - 19 g zahar
  • mazare fiarta -200 g - 38 g zahar
  • cartofi - 100 g chips-uri 50 g zahar ;-100 g catofi prajiti -57 g zahar ;- 100 g cartofi fierti -20 g zahar
  • orez alb sau integral fiert - 200 g -40 g zahar
  • gris fiert -200 g -46 g zahar
  • ketchup -1 lingurrita de 15 g - 5 g zahar
  • iaurt cu fructe -125 g -16 -21 g zahar


ALIMENTE RECOMANDATE IN CANTITATI MICI

  • caise -100 g -12 g zahar
  • ananas -100 g -13 g zahar
  • banane -150 g -33 g zahar
  • coacaze - 100 g -14 g zahar
  • cirese - 100 g - 17 g zahar
  • smochine -1 smochina proaspata de 80 g -18 g zahar
  • smochine uscate -de 15 g - 9 g zahar
  • fructul pasiunii -100 g- 22 g zahar
  • kiwi -100 g - 8 g zahar
  • corcoduse -100 g -13 g zahar
  • mure -100 g -12 g zahar
  • afine -100 g - 14 g zahar
  • alune -100 g -15 g zahar
  • nuci -100 g - 15 g zahar
  • portocale -100 g -10 g zahar
  • grepfrut -300 g -27 g zahar
  • piersici -150 g -17 g zahar
  • pere -150 g -21 g zahar
  • mere - 150 g -18 g zahar
  • prune uscata -10 g - 7 g zahar
  • prune - 35 g - 4,5 g zahar
  • struguri -100 g -17 g zahar
  • anghinare -100 g -12 g zahar
  • sfecla rosie -100 g -10 g zahar
  • morcovi -100 g -10 g zahar
  • telina -100 g -10 g zahar
  • varza de bruxelles -100 g -9 g zahar
  • ceapa -100 g -10 g zahar
  • mazare verde -100 g - 13 g zahar
  • praz - 100 g -8 g zahar

FRUCTE SI LEGUME CU PUTINE GLUCIDE -RECOMANDATE

-toate cantitatile de zahar sunt raportate la 100 g de produs :

  • sparanghel - 4 g zahar
  • vinete - 5 g zahar
  • avocado - 6 g zahar
  • broccoli - 5 g zahar
  • ciuperci - 4 g zahar
  • varza alba - 5 g zahar
  • varza rosie -7 g zahar
  • conocpida -4 g zahar
  • castraveti -2 g zahar
  • dovleac si dovlecei -6 g zahar
  • creson -3 g zahar
  • andive -4 g zahar
  • spanac -3 g zahar
  • marar -3 zahar
  • germeni de soia -5 g zahar
  • fasole verde -7 g zahar
  • gulii - 7 g zahar
  • macris -3 g zahar
  • ardei gras -4 g zahar
  • ridichi - 4 g zahar
  • salata -3 g zahar
  • rosii -3 g zahar
  • lamai -6 g zahar
  • capsuni -7 g zahar
  • zmeura -8 g zahar
  • coacaze -6 g zahar
  • mandarine -6 g zahar
  • pepene galben -7 g zahar
  • pepene rosu - 7 g zahar

PRODUSE DIN LAPTE

-toate cantitatile de zahar sunt raportate la 125 g produs :

  • iaurt natural -6 g zahar
  • iaurt natural cu zahar -15 -18 g zahar
  • iaurt diedetic (0,1 % grasime ) -6 gzahar
  • iaurt cu arome -16 -21 g zahar
  • iaurt cu fructe 20-25 g zahar
  • iaurt diedetic cu fructe - 9 g zahar
  • branza de vaci -4 g zahar


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu